Ole & Jens Nimbus

 

Fisker & Nielsen

Fotografier, från Fisker & Nielsen. Deras egen beskrivning av 1934 Nimbus. Detta är troligtvis den mest exakta som finns idag.Till salu

Nya och gamla grejer som blivit över till Nimbus


Tips&Tricks

Tekniska tips för dig som skall renovera eller förbättra din Nimbus


Nimbus HEMI

Bränsle, Luft, Gnista. Mina teorier om hur det borde vara.


Data Lexicon

Data, åtdragningsmoment, Specifikationer, Ventilinställning, Motortermer Dansk Svensk English, Gängor på skruv & muttrar.


Electric

Elschema i färg till Nimbus model C


Download

Ladda ned ritningnar, elschema mm.


Nr:1464

Historien om vår Nimbus 1934 från ny genom alla tidigare ägare till den hittade hem till familjen igen 2009.


Links

Danska klubbar, Reservdelar, Verkstäder, Resor, Kuriosa.


Projekt 3D Nimbus

Som gammal illustratör kan jag inte hålla fingrarna i styr. Så jag har startat projekt 3D Nimbus i ett försöka att rita hela Nimbusen med utgångspunkt från orginalritningarna som finns. Jag jobbar med detta på fritiden då jag blir inspirerad så får vi se när det blir klart. Ett smakprov ser ni nedan samt den gula ramen ovan.Projekt Nimbus No. 13213

Motorn nu klar. Läs mer på bloggen.

Nimbus model C 1934-1959

Idag finns cirka 4000 inregistrerade Nimbus i Danmark och drygt 300 utomlands. Runt om  i världen finns Nimbus klubbar som arrangerar träffar och åker på turer.  I Danmark finns flera Nimbus verkstäder som har dels service men också tillsammans har  nyproduktion av de allra flesta Nimbus delar. Detta är av yttersta vikt för att vi alla skall kunna hålla denna lilla vagnspark vid liv. Även om den är en mycket tillförlitlig maskin så behövs då och då ett visst underhåll och byte av slitdelar.

När vi köpte 13213 i Sverige var den helt demonterad och låg i lådor. Det fanns väldigt många nya delar med. Bla. 2st Kompletta kronhjul, 2 generator rotorer, 8 baklysen, 43 ventilfjädrar, 2 fotväxlar, packningar i mängder, flera fördelare, grenrör, 10 kondensatorer, lager, koppling och fotbromsar, 10 bromsbackar mm. allt nytt. Är det någon som saknar något i Sverige kan ni bara höra av er.

Nytillverkade Kardanaxlar för 1934 års Nimbus. Tillverkade i ett stycke, ej svetsade. Tillverkade i ett något hårdare stål än original, S45C. Kardanaxlarna levereras förkromade. Pris 1250:- DKK/st + frakt.

Kamaxel projektet går vidare. Läs mer på bloggen.

Updated 2013-07-24