Välkommen till vår släkt

 
 

Om 100 år är både du och jag borta. Jag tycker att vi alla har ett ansvar, att föra våra traditioner och berättelser vidare till våra barn och barnbarn och de framtida släktingar som vi aldrig kommer att lära känna.

När man är ung är det så mycket som hägrar och livet verkar oändligt långt. Men det kommer en dag då man inser att livet inte är för evigt och man inser hur viktig familjen och vår historia är.

Jag har samlat fakta och berättelser samt bilder från förr och nu om vår släkt på dessa sidor och hoppas att alla dina goda minnen väcks till liv men också att du får reda på sådant du inte visste om dina släktingar.

Välkommen
Ole Thronborg (Christensen)

mail: ole@thronborg.com 

Varför en hemsida om släkten?

Emma är inte med oss längre

Vår älskade lilla Emmely Marie Christensen avled den 3 mars 2012 i en ålder av 90 år, hon somnade stilla in på Nyköpings lasarett. Hon føddes i Nørager i Danmark den 17 maj 1921 och kom till Sverige 1945 med min pappa Niels Christensen, de fick 5 barn.


“Du har haft ett långt och innehållsrikt liv som har tagit på dina krafter. Du har givit oss alla så mycket glädje, alltid alert och glad och med glimten i ögat.

Äntligen lilla mamma får du sova i lugn och ro. Nu får du ta hand om pappa.”

Vi saknar dig redan. Ole

1936             Emma Christensen         2010

Updated 2021-08-28