"Thronborg solves problems you never thought was solvable!"

OZONBEHANDLING

Har du allergi, mögel eller dålig lukt i ditt hem?

Ozonbehandling

Allergener, mögel, bakterier och mikroorganismer dör vid hög Ozonhalt. Ozon bryter också ned de kolföreningar som lukter är uppbyggda av. Behandlingen är helt giftfri och utan kemikalier men Ozon i höga halter under behandlingen är giftig men sönderfaller till vanligt syre inom några minuter och är då helt ofarlig.

Ozon är effektivt mot allergener, kvalster, lukt från mögel, urin, husdjur, nikotin, parfym, kemikalieprodukter mm. Saneringsmetoden kan användas i villor, lägenheter, garage, källare, vindar, bilar, båtar, husvagnar, stugor, restauranger, hotellrum, kontor, skolor, sjukhus mm.

Luft från rummet sugs in i Ozongenerator med en fläkt via ett filter och passerar först UV-ljus för att till slut utsättas för en hög elektrisk urladdning innan den blåses ut som Ozon i rummet. Ozonet har en förmåga att tränga djupt in i porösa material som textilier, sängkläder, inredning, även genom färg och tapeter.

Behandlingen tar ca. 3 timmar och ca.2 timmar efter att saneringen upphört har Ozonet helt omvandlats till vanligt syre igen och huset kan efter vädring användas som vanligt. En liten Ozonlukt kan finnas kvar men försvinner helt efter några timmar.

Lösningen är snabb, effektiv, långvarig och billig.

(placeholder)

Ozon neutraliserar mycket effektivt dålig lukt inomhus.

Skadliga mögelsporer avlägsnas från luften, bra för allergiker och bidra till god hälsa.

Bakterier och virus neutraliseras

Mikroorganismer neutraliseras

Unken luft som stått still länge i outnyttjade utrymmen neutraliseras

Fuktskador som gett dålig lukt försvinner

Brand och röklukt rök neutraliseras *

Förberedelser du måste göra.

Rengör de utrymmen som skall saneras, nikoti, synbart mögel, luftfilter i värmeväxlare om du har det. Har odören kommit plötsligt, kontrollera så att det inte finns några döda skadedjur som möss i skrymslen.

Har du haft en vattenläcka, eller översvämning/läckage? Se till att detta först är åtgärdat innan ozonsaneringen annars finns det risk att lukten kommer tillbaka. Det får inte finnas fukt vid behandlingen.

Stäng alla fönster och dörrar. Tejpa för ev. till och frånluftsventiler.

Se till att Ozonet kommer in i alla utrymmen. Öppna alla skåp i köket, dra även ut alla lådor halvvägs. Låt byråer, garderobsdörrar stå öppna. Flytta ut möbler någon decimeter från väggen. Ozonet kommer att ta bort all dålig lukt i alla utrymmen den kommer i kontakt med inklusive tyger som tex. soffor och kläder.


Observera!

Långvariga och flera behandling med Ozon kan påverka vissa gummimaterial, plaster och känslig elektronik, och bleka vissa textilier. För säkerhets skull förvara dessa på en plats som inte skall Ozonbehandlas.

Ev. husdjur måste flyttas.

När saneringen påbörjats tillåts inget tillträde till fastigheten/lägenheten. Det är du som husägare/lägenhetsägare som ansvarar för att djur och material som kan skadas flyttas och att alla ingångar är låsta och inte kan beträdas under behandlingen.

Behandlingen tar ca. 3 timmar/våningsplan.

Efter ozonbehandlingen vädra ordentligt, öppna dörrar och fönster i 30 minuter. En svag lukt av Ozon kan vara kvar någon timme men försvinner helt. Den påminner lite om klorlukt.

Nu är ditt fräscha luktfria hus/lägenhet klar!


Vad kostar det?

Det beror på om du vill hyra utrustningen och utföra saneringen själv, vart du bor och om det gäller lägenhet eller villa. Gäller det ett rum eller ett helt våningsplan eller flera våningar?

En lägenhet med 2 rum och kök max 60m2 inklusive badrum.

1 950:- inkl moms

Villa ett plan max 80m2 2 350:- inkl moms

Varje extra m2 utöver ovan 18:-/m2 inkl. moms

Pris inkl. resa  inom Nyköpingsområdet. Därutöver 180:-/timme i restid t/r.

Hyra per dygn 1350:- inkl. moms.

Övriga frågor & priser kontakta mig.

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

Fastigheter, villor, lägenheter

Källare, Vindar

Bilar

Båtar

Husvagnar

Garage

Restaurang, Hotel

Offentliga byggnader, sjukhus, skolor